Crostata krans met courgette en mozzarella

  • 40min
  • 4P
  • Easy

Een krokante bladerdeeg krans gevuld met tomatensaus, sneetjes courgette en gesmolten mozzarella. Echt heerlijk als lunch, apero of als picknick en zelfs koud de dag erna! 

Ingrediënten voor één crostata krans (4 pers)

1 rol korstdeeg of bladerdeeg kant en klaar
1 grote courgette
400 g mozzarella
2 el tomatensaus (niet te lopend)
1 kl oregano
1 el gemalen Parmezaan  

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 190° en snij de courgette in schijfjes.  

Dep de mozzarella goed droog en snij in dunne schijfjes, dep nog eens goed droog.  

Rol het deeg open en smeer in een cirkel, op 7 cm van de rand, de tomatensaus open.  

Leg daarop de courgette en mozzarella schijfjes trapsgewijs en strooi de gemalen Parmezaanse kaas erover. Vouw de buitenkant van het deeg hierover.  

Snij een ster in het midden van het deeg met 8 punten, vouw elke punt telkens over en kleef de punten deeg in het deeg van de zijkant.  

Bestrooi met oregano en bak 35 min aan 190°.  

Laat even afkoelen en dien op, eventueel met een groen slaatje erbij.  

TIP

Maak dit gerecht ook eens met schijfjes pompoen of knolselder in de plaats van courgette.  

Ja, je kunt de crostata krans van tevoren maken en in de koelkast bewaren voordat je deze bakt.

Ja, de crostata krans kan ook als hoofdgerecht worden geserveerd met een salade erbij.

Ja, je kunt experimenteren met andere kaassoorten, zoals feta of geitenkaas, om je eigen unieke versie van crostata krans te maken.