Kiwi cheesecake met pecan shortbread bodem
Ingrediënten
Bodem:
90 g shortbread koekjes (zandkoekjes)
80 g pecannoten
50 g boter, gesmolten
snuifje zout
Vulling:
360 g kiwivlees (6 grote kiwi’s)
Versiering:
2 kiwi’s
verjaardagskaarsjes
400 g slagroom
470 g roomkaas, op kamertemperatuur
100 ml kokosnootolie, gesmolten
2 el agave
Bereidingswijze
Voor de bodem: cutter alle ingrediënten door elkaar, niet te fijn.
Verdeel de mengeling in een springvorm met cirkel bakpapier in en duw goed aan.
Bak 20 min. in een voorverwarmde oven van 170° en laat afkoelen.
Klop de slagroom op tot er zachte pieken ontstaan en hou koel opzij.
Schil de kiwi’s, snij ze in 4 en stoom ze 15 min. zacht.
Plet ze heel fijn tot moes en meng er de gesmolten kokosnootolie onder.
Klop de roomkaas los in een grote kom, klop er ook de kiwi-kokosnootolie en de agave onder met een klopper en spatel er dan voorzichtig de slagroom onder.
Giet het mengsel in de vorm en strijk glad.
Laat minimum 4 u opstijven in de koelkast.
Voor het ontvormen gebruik je een bunsenbrander waarmee je de zijkanten wat opwarmt waardoor de taart loskomt. Of snijd de taart voorzichtig met een fijn mes tegen de rand los.
Zet op een taartschotel en versier met de kiwi’s in schijfjes en in partjes gesneden.
Werk af met de kaarsjes.
Hieperdepiep, hoera !
Ja, als je geen pecannoten hebt of liever andere noten gebruikt, kun je andere noten zoals walnoten, amandelen of hazelnoten gebruiken in de pecan shortbread bodem.
Ja, je kunt de kiwi cheesecake met pecan shortbread bodem van tevoren maken en in de koelkast bewaren. Laat de cheesecake goed afkoelen voordat je hem in de koelkast plaatst. Dit geeft de cheesecake tijd om op te stijven en de smaken te ontwikkelen.