Appelcake

Ingrediënten (voor 8 personen)

400 g zelfrijzende bloem
100 g amandelpoeder
280 ml honing
2 vanillestokken
Snuifje zout
4 eieren
200 g boter
160 ml melk (naar keuze )
3 grote appels jonagold
bloemsuiker
1 citroen

Bereidingswijze

Klop margarine, honing, vanille, amandelpoeder en 1 ei onder elkaar.
Voeg de bloem, melk, de overige eieren en een snuifje zout toe
Meng alles samen tot een glad deeg
Vet bakvorm ( 22 cm diameter) in en bestuif met bloem
Giet beslag erin, werk af met schijven ongeschilde appel en bestrooi met bloemsuiker

Bak 90’ aan 160°, doe de test met saté stok ( als deze er droog uit komt is cake gaar)

Laat afkoelen op rekje

Afwerking

Werk af met sneetjes appel, zeste en sap van citroen

Druip honing over de cake

Bestrooi met bloemsuiker

Tip

Vervang de appels door peren , mango, ananas …