Cupcakes van rode biet

  • 50min
  • 16 stuks
  • Easy

De combinatie van frambozen en rode biet is ronduit geweldig. De roze kleur en de slagroom geven er een extra feestelijke touch aan.

Ingrediënten (voor ongeveer 16 stuks)

150 g rauwe rode biet
3 eieren
2 rijpe bananen
150 ml frambozencoulis
100 g amandelpoeder
100 g havermoutmeel
1 zakje bakpoeder
5 eetlepels agavesiroop

Voor de afwerking
1 eetlepel ongeraffineerde rietsuiker
250 ml slagroom
1 bakje frambozen

Instructies

Verwarm de oven voor op 170 °C.

Schil de rode biet en snijd hem in kleine stukken. Doe hem in de keukenmachine met de eieren, gepelde bananen en frambozencoulis en cutter tot een rode saus.

Doe het rodebietenmengsel in een kom.

Meng er het amandelpoeder, het havermoutmeel, het bakpoeder en de agavesiroop onder.

Vul de cupcakevormpjes voor 2/3.

Zet de cupcakes 35 minuten in de oven.

Voeg de rietsuiker toe aan de room en klop half op. Doe dit eerst traag, zodat de rietsuiker kan smelten en daarna sneller.

Haal de cupcakes uit de oven en laat ze afkoelen.

Snijd elke cupcake in tweeën. Spuit slagroom op de onderste helft, leg er enkele frambozen op en bedek met de bovenste helft. Werk af met slagroom, een framboos en eventueel bloemsuiker.

Tip

Ik had eerst kokosolie in mijn recept geschreven, maar was vergeten die toe te voegen. Toen ik eenmaal geproefd had, bleek dat ook niet nodig te zijn. De kokosolie maakt ze wel wat smeuïger, dus kies zelf maar!

Rode bieten geven een milde en aardse smaak aan de cupcakes, maar het overheerst niet. Het voegt ook vocht en een mooie kleur toe aan de cupcakes.

Ja, je kunt de cupcakes van rode biet van tevoren maken en bewaren in een luchtdichte container op kamertemperatuur. Frosting kun je het beste pas toevoegen vlak voor het serveren.