Chocolat layer pie Sofie Dumont Chef6
Chocolat layer pie Sofie Dumont Chef7
Chocolat layer pie Sofie Dumont Chef2
Chocolat layer pie Sofie Dumont Chef3
Chocolat layer pie Sofie Dumont Chef4
Chocolat layer pie Sofie Dumont Chef5
Chocolat layer pie Sofie Dumont Chef8
Chocolat layer pie Sofie Dumont Chef9

Chocolate layer cake met chocolade tahin icing

  • 1u + 30min bakken + 1u afkoelen
  • 10P
  • Next level

Chocolade laagjestaart met chocolade tahin icing. Deze chocoladetaart is een echte feesttaart met sterallure, maar ook heel toegankelijk om te maken. De basissmaken van chocolade, koffie en tahin vormen een verrukkelijke combinatie, resulterend in een uiterst smeuïge, silky smooth taart. Zo zacht en romig, met drie lagen zachte chocoladebiscuit, omhuld door een frisse cacao tahin icing. Een hemels dessert voor elk feestje of gewoon op zondag, om te genieten met vrienden en een extra kopje koffie.

Ingrediënten

Biscuit: 
220 g bloem
60 g cacaopoeder
350 g fijne suiker
2 tl baking soda
1 tl bakpoeder
2 tl oploskoffie
Een snufje zout
120 ml neutrale olie
2 eieren
1 tl vanille-extract
240 ml karnemelk
240 ml sterke koffie, afgekoeld

Chocolade icing: 
500 g boter, zacht en op kamertemperatuur
200 g bloemsuiker
150 g vloeibare tahin
90 g ongezoete cacaopoeder
100 ml room, op kamertemperatuur
Een snufje zout
Vanille-extract

Bereidingswijze

Klop de eieren en suiker gedurende 5 minuten op.

Meng de droge ingrediënten in een kom en de natte ingrediënten in een andere, inclusief de oploskoffie door de koffie geroerd.

Voeg de droge en natte ingrediënten toe aan de opgeklopte eieren en mix nog een minuut door.

Vet drie identieke bakvormen in en leg eventueel een cirkel bakpapier op de bodem. Verdeel het deeg, dat vrij vloeibaar zal zijn, over de vormen.

Bak 25-30 minuten op 175°C in een voorverwarmde oven. Laat afkoelen en haal uit de vorm.

Klop alle ingrediënten voor de icing tot een romige en fluffy massa.

Plaats de eerste laag biscuit op je taartschotel, spuit een laag icing van ongeveer 1 cm dik erop, en herhaal met de volgende lagen.

Spuit de zijkanten en bovenkant in met de rest van de icing en strijk glad. Gebruik een getande spatel om textuur aan de icing toe te voegen.

Werk af met geroosterde hazelnoten en wat poedersuiker of cacaopoeder.

Tips

  • Voor een extra touch, rooster de hazelnoten lichtjes voordat je ze als decoratie gebruikt.
  • Een getande spatel geeft een professionele afwerking aan je icing.

Koelkastbewaring:
Nadat de taart is bereid en je ervan hebt genoten, kun je eventuele restjes in de koelkast bewaren. Plaats de taart in een luchtdichte taartdoos of dek de snijvlakken af met plasticfolie om uitdroging te voorkomen. De koelkast is ideaal om de taart enkele dagen vers te houden.
Koel en droog:
Zorg ervoor dat de taart in de koelkast wordt bewaard bij een temperatuur van 4°C of lager. Vermijd vochtige omgevingen om te voorkomen dat de taart te zacht wordt.

Portioneer: Als je van plan bent om de taart in porties te eten, snijd deze dan in individuele stukken voordat je ze gaat invriezen. Dit maakt het gemakkelijker om alleen de hoeveelheid te ontdooien die je nodig hebt.
Luchtdicht verpakken: Plaats de individuele stukken taart in luchtdichte diepvrieszakjes of diepvriescontainers om vriesbrand te voorkomen. Je kunt eventueel tussen elke laag taart een stukje vetvrij papier of bakpapier plaatsen om te voorkomen dat ze aan elkaar plakken.
Label: Label de zakjes of containers met de datum van invriezen, zodat je weet hoelang ze in de vriezer zijn bewaard.

Chocolade Laagjes Taart kan meestal tot 2-3 maanden in de vriezer worden bewaard zonder veel kwaliteitsverlies. Bij het ontdooien kun je de taart langzaam laten ontdooien in de koelkast of op kamertemperatuur. Als je het op kamertemperatuur laat ontdooien, zorg er dan voor dat het goed is afgedekt om uitdroging te voorkomen.
Geniet van je heerlijke Chocolade Laagjes Taart, of het nu vers is of uit de vriezer komt!