Vegan banana-carrot cake in de airfryer

  • 30min + 1u15 bakken
  • 8P
  • Easy

Geniet van een overheerlijke traktatie met dit fantastische recept voor een Vegan Bananabread-Carrotcake met een smeuïge cream cheese topping. Deze gezonde en gemakkelijk te maken vegan cake combineert de zoetheid van rijpe bananen met de knapperige textuur van wortels en havermout, en wordt afgewerkt met een romige en verleidelijke vegan topping. Laat je verrassen door de perfecte balans van smaken en de voedzaamheid van dit dessert.

Ingrediënten

Banana-Carrot Cake:
4 overrijpe bananen
200 g amandelmeel
1 theelepel bakpoeder
80 g havermoutvlokken
50 g agavesiroop
50 g gesmolten kokosolie
300 g geraspte wortels
2 theelepels kaneel
80 g grof gehakte pecannoten
Een snuifje zout

Topping:
125 g vegan roomkaas
2 eetlepels kokosyoghurt
1 eetlepel agavesiroop
1 theelepel vanille-extract

Afwerking:
1 handvol grof gehakte pistachenoten
1 handvol geroosterde amandelschilfers

Bereidingswijze

Schil de bananen en prak ze fijn in een grote kom. Voeg de geschilde, geraspte wortels en alle andere ingrediënten toe. Meng goed.

Bedek een bakvorm met twee kruislings geplaatste repen bakpapier en verdeel het mengsel gelijkmatig.

Bak gedurende 1 uur en 15 minuten op 150°C met lage luchtsnelheid, tot de cake goudbruin en gaar is.

Laat afkoelen op een rekje.Meng alle topping ingrediënten goed en verdeel over de afgekoelde cake.

Bestrooi met gehakte noten.

Partner

In samenwerking met Philips.

Bewaar deze smakelijke cake 3-4 dagen in een luchtdichte container op kamertemperatuur om uitdroging te voorkomen. Voor langere houdbaarheid, tot een week, bewaar je de cake in de koelkast.

Snijd de afgekoelde cake in plakjes en vries individueel in voor maximaal drie maanden. Ontdooi op kamertemperatuur of verwarm kort in de oven voor serveren. Zo behoud je de heerlijke smaak en textuur.