Bananenbrood

  • 50min
  • Easy

Ingrediënten (voor 1 brood)

4 rijpe bananen
125 g rietsuiker
1 theelepel bakpoeder
1 theelepel natriumbicarbonaat
1 vanillestokje
125 g kokosolie
4 eetlepels zonnebloempitten
2 eetlepels sesamzaad
snuifje zout
180 g glutenvrije volkorenbloem
50 g pure chocolade

Instructies

Dit megalekkere bananenbrood is volledig plantaardig en glutenvrij. Ideaal als gezond vieruurtje of als ontbijt. Definitely not just for kids!

1. Verwarm de oven voor op 180 °C.
2. Pel de bananen en snijd ze in schijfjes.
3. Doe de bananen, de rietsuiker, het bakpoeder en het natriumbicarbonaat in een kom.
4. Splijt het vanillestokje, schraap de zaadjes eruit en voeg ze toe. Meng goed.
5. Voeg de kokosolie, de zonnebloempitten, het sesamzaad en het zout toe. Meng alles met elkaar.
6. Roer de bloem onder het bananenmengsel.
7. Snijd de chocolade fijn en doe hem bij het deeg.
8. Meng met de hand of op de laagste stand in de keukenmachine.
9. Bestrijk een ronde tulbandvorm met boter of olie en bestrooi hem met bloem.
10. Lepel het beslag erin.
11. Zet het bananenbrood ongeveer 40 minuten in de oven.
12. Test of het bananenbrood gaar is door met een satéstokje in het deeg te prikken. Kleeft er geen deeg meer aan, dan is het klaar.
13. Haal het bananenbrood uit de vorm en laat het afkoelen op een rooster.

Dit recept is afkomstig uit het boek “Op de groei 2“.

Ja, je kan bananenbrood van tevoren maken en bewaren in de koelkast tot gebruik.
Je kan bananenbrood ook invriezen voor later gebruik.

Een kopje thee of koffie past goed bij bananenbrood, maar je kan ook kiezen voor een glas melk of vruchtensap.