Spiesjes van speltcake en fruit met aardbeiencoulis

Die kleine mannen een ganse vakantie bezighouden, ja ja, we kennen het…

Samen bakken is altijd een goed idee! Deze brochetjes zijn lactose vrij en met dadels gemaakt i.p.v. suiker !! Proeven tussendoor is toegestaan. ūüôā

Ingredi√ęnten

Cake
200 gr. volkoren speltbloem
50 gr. amandelmeel
4 grote eieren
200 gr. dadels zonder pit, 30 min in water geweekt (medjoul)
50 ml agavesiroop
250 ml extra vierge olijfolie
1 vanillestok

Seizoensfruit
aardbeien, blauwe bessen, rode bessen, braambessen, frambozen

Coulis
150 gr. aardbeien
100 gr. rode besjes
2 el mascarpone

Garnituur
paar takjes munt

Bereidingswijze

Cake :
Mix de eieren, dadels, agave en vanillemerg onder elkaar tot gladde massa.

Doe de volkorenbloem en amandelmeel in een mengkom.

Voeg er zout en olijfolie aan toe.

Meng het eierbeslag hieronder.

Giet uit in rechthoekige cakevorm (30 op 12) bekleed met bakpapier.

Laat 40 min bakken aan 160¬įC. Prik in de cake, als het deeg niet aan de prikker plakt, is hij klaar.

Laat afkoelen.

Snij in vierkantjes.

Was al het fruit en steek afwisselend fruit en cake op de spiesjes.

Coulis :
Mix de aardbeien, afgeritste rode besjes en de mascarpone met staafmixer.

Afwerking

Leg de spiesjes op een mooie plateau.

Lepel de coulis over de brochettes.

Versier met wat fijngesneden muntblaadjes.

Partner