Matchacupcakes met chocoladetopping

Zachte matchacakejes in een zijdezachte ganache gedopt … al een hongerke, iemand?

Ingrediënten (voor 12 stuks)

Cupcake:
175 g zachte boter
125 g ruwe rietsuiker
3 eieren
100 g speltbloem
75 g amandelpoeder
1 tl bakpoeder
1 el matchapoeder

Ganache:
200 g donkere chocolade min 70%
100 ml kokosroom

Bereidingswijze

Cupcake :
Verwarm de oven voor op 180°.
Klop de boter en suiker tot een witte romige massa.

Voeg afwisselend bloem, amandelpoeder en eieren toe, dan bakpoeder en matcha, meng tot een gladde massa zonder klonters.

Verdeel in de 12 cupcake vormpjes.
Bak ongeveer een 18 à 20 min.
Laat afkoelen.

Ganache:
Smelt de chocolade en kokosroom in steelpannetje op laag vuur.

Afwerking

Dop de cupcakes in de ganache en serveer.
Strooi er nog wat matcha poeder over als je addicted bent!

Tip

Met een beetje sprinkels erop zijn de kids ook helemaal verkocht.
Je kan ze 4 à 5 dagen in gesloten doos in koelkast bewaren, of invriezen.
Ik geef ze mee aan Grace in de brooddoos.

Partners

In samenwerking met Biotona

en Van Overstraeten