Trifle

  • 1u
  • 6P
  • Next level

Dit typisch Engelse dessert bestaat uit laagjes pudding, biscuit of cake, opgelegd fruit en slagroom. Deze combinatie van vanillecake en pudding, krieken en slagroom heeft alles om iedereen blij te maken: gulzig, satisfying en mooi om te zien! We love it!

Ingrediënten (voor 6 personen)

1 (vanille) cake
250 ml slagroom, 1 el bloemsuiker
750 g vanillepudding afgekoeld
2 potten krieken op sap (600g netto)
2 el maïzena
2 el fijne suiker
Chocolade strooisels als afwerking naar keuze

Bereidingswijze

Giet het sap van de krieken en vang op in een steelpan. Hou een kopje opzij en meng er de maïzena in. Laat het sap opkoken met de suiker, roer nog eens in maïzena, en voeg al roerend toe. Laat een minuutje opkoken en voeg de krieken toe, laat opnieuw opkoken. Laat lichtjes opkoken en giet nog lauw in je trifle vorm, laat afkoelen en opstijven in koelkast.

Snij lichtjes de bruine korst van de cake, snij in blokjes van 2 op 2cm ongeveer en bedek er de krieken mee, giet daarover de vanillepudding, is deze te hard, ga er dan is stevig met de klopper door, verdeel mooi over de cake.

Klop de koude slagroom met suiker lobbig en dresseer in een punt op de pudding. Bestrooi met chocolade. Laat 1 u opstijven in koelkast.

Kan op voorhand klaargemaakt worden. Dresseer de opgeklopte slagroom er dan à la minute op. Je kan ook een scheut kirsch of sherry aan de krieken toevoegen als je daar fan van bent, of wat kaneelpoeder of speculaaskruiden bij je slagroom kloppen. En zelfs wat extra gesmolten chocolade om bij te serveren, oh my god! Wegsmelten! 😀

Ja, je kunt een trifle van tevoren maken. Het is eigenlijk zelfs beter om het een paar uur (of zelfs een dag) van tevoren te maken, zodat de smaken goed kunnen mengen en de cake kan weken in de andere ingrediënten.

Een trifle kan over het algemeen één tot twee dagen in de koelkast worden bewaard. Het is echter belangrijk op te merken dat de textuur en versheid van de trifle in de loop van de tijd kunnen veranderen. De cake kan bijvoorbeeld zachter worden naarmate het vocht van de andere ingrediënten wordt geabsorbeerd. Daarom wordt het aanbevolen om een trifle binnen 24-48 uur na bereiding te consumeren voor de beste smaak en textuur. Zorg ervoor dat de trifle goed is afgedekt met plasticfolie of een deksel om te voorkomen dat er ongewenste geuren of smaken worden geabsorbeerd.