Naked popcorn birthday cake

  • 1u
  • Next level

Ingrediënten

Biscuit:

390 g patisseriebloem
200 g kokosbloesemsuiker
200 appelmoes (fijn gemixt)
1tl bakpoeder
1 kl appelazijn
150 ml kokosolie
380 ml water
1 kl vanille extract

Popcorn:

2 el maïskorrels
1 kl kokosolie
snuifje fleur de sel
2 el honing

Cacao icing:

260 g kokosbloesem bloemsuiker (of gewone bloemsuiker)
100 g ongezoete cacaopoeder
50 g zachte kokosolie (niet warm gesmolten)
150 ml water of plantaardige melk

Bereidingswijze

Biscuit:

Verwarm de oven voor op 175°.

Doe alle ingrediënten voor de biscuit in een kom en mix 5 min goed door tot een gladde lichte massa.

Giet het beslag in 2 ingevette, bebloemde springvormen.

Bak gedurende 40 min en laat afkoelen op een rooster.

Popcorn:

Verwarm de olie in een hoge pot, roer er de maïskorrels door en plaats het deksel erop.  Laat poffen.

Schud de pot regelmatig tijdens het poffen zodat de korrels niet aanbranden.

Meng er de honing en het zout onder en laat afkoelen.

Icing:

Doe alle ingrediënten in een kom en mix 5 min stevig op.

Kleef een eerste laag biscuit vast op een bord met wat icing en besmeer rondom rond met de icing.

Leg er de volgende biscuit op en besmeer opnieuw rondom rond met de icing.

Herhaal dit met de 2 laatste biscuits.

Schraap met een palet het teveel af van de biscuit om een ‘naked ‘ effect te krijgen.

Je kan het ook gewoon laten als je dat verkiest.

Leg de popcorn op een hoopje en druk wat aan.

Serveertips

Verdeel eerst de popcorn op de borden voor je aansnijdt 😉

Het is geen deeg dat opkomt.  Daarom heb ik graag veel laagjes op elkaar, en iedereen kan er mee van genieten in de klas.  That makes me happy !

Met dit recept maak je 2 biscuits.

Ik maakte het dubbel voor een hogere taart.

Ja, je kunt de cake van tevoren maken en bewaren. Zorg ervoor dat je het goed afdekt of in een luchtdichte container bewaart om uitdroging te voorkomen.