Super simpele sushi met zalm en komkommer
Zelf sushi maken is supertof en eigenlijk niet zo moeilijk, laat je dus niet afschrikken!
Ik vul ze eenvoudig met zalm en komkommer, maar eens je de bereiding beheerst kan je gaan vullen naar hartenlust. Doppen in opgelegde gember en soja saus en klaar!
Ingrediënten
250 g sushi rijst (belangrijk, geen basmati of andere rijst!)
1 komkommer
80 ml sushi azijn
4 Nori vellen
200 g zalmhaasje
Bamboe oprolmatje
Garnituur
Opgelegde gember
Wasabi tube
Lichte soja saus om in te doppen
Bereidingswijze
Kook de rijst zoals vermeld op de verpakking.
Giet af, roer er de azijn onder en laat afkoelen.
Snij komkommer in fijne balkjes en zalm in reepjes.
Neem je matje, leg open en leg er een nori vel op.
Verdeel de rijst in 4 porties en verdeel er 1 portie zo egaal mogelijk op, zodat je ¾ van het norivel bedekt hebt, het onbedekte stuk ligt bovenaan.
Leg in midden van de rijsstrook, egaal van links naar rechts de zalm en de komkommer.
Rol nu op, span goed aan met het matje, laat 1 min rusten en leg op een bord.
Doe verder met de rest.
Snij elke rol in 8 stukjes met een nat, scherp mes.
Serveer met de soja en opgelegde gember.
Als je nog komkommer over hebt, snij fijn en serveer het er zeker bij.
Partner
Recept gemaakt in mijn nieuwe keuken dankzij Van Overstraeten
Sushi moet zo snel mogelijk na het maken worden gegeten. Als je het toch wilt bewaren, wikkel het dan strak in plasticfolie en bewaar het in de koelkast voor maximaal 24 uur.
Ja, je kunt sushi maken zonder rauwe vis en in plaats daarvan ingrediënten gebruiken zoals groenten, omelet, gekookte vis of garnalen.
Naast zalm en komkommer kun je ook avocado, tonijn, krab, sesamzaadjes, scallions, augurk, tempura en meer aan sushi toevoegen. Het is aan jou om te experimenteren met verschillende ingrediënten om jouw perfecte sushi te maken!