Wentelteefjes
Dit is een shout-out naar mijn grootmoeder! Brood werd ofwel gedroogd voor de dieren of er werd verloren brood van gemaakt, met eitjes van haar kippen natuurlijk. In haar keukentje hing dan die heerlijke geur van gekarameliseerde bruine suiker, zalig was dat! Deze versie is dankzij de ongeraffineerde suiker en het volkoren zuurdesembrood wel gezonder.
Ingrediënten (voor 4 personen)
8 sneetjes toastbrood, volkoren zuurdesem heeft mijn voorkeur
3 grote eieren
Snuifje zout
400 ml melk
Vanillestokje
6 el kokosbloesemsuiker
Kokosolie om in te bakken
Poedersuiker om af te werken
Bereidingswijze
Klop de eieren los met snuifje zout, 2 el kokosbloesemsuiker en merg van 1 vanillestokje, giet in schaal.
Giet de melk in een schaal.
Wentel één voor één de sneetjes brood eerst in de melk, laat ze goed soppen en dan door de eieren.
Verwarm de pan met een klontje kokosolie.
Bestrooi elk sneetje met kokosbloesemsuiker en leg het in de pan met de suikerkant naar beneden.
Laat even bakken, bestrooi de bovenkant ook met kokosbloesem suiker, draai om en laat ze nog even bakken.
Leg ze op een bord en bestrooi ze met bloemsuiker.
Naargelang het seizoen kan je ze met fruit serveren en wat yoghurt.
Ik vind ze puur natuur met een lekker kopje koffie het lekkerst.
Het is het beste om brood te gebruiken dat ten minste één dag oud is voor wentelteefjes. Te vers brood kan te zacht worden in het beslag en moeilijk te hanteren zijn.
Ja, je kunt wentelteefjes maken met kaneel. Het is ook mogelijk om andere specerijen of smaakstoffen toe te voegen, zoals nootmuskaat.
Ja, je kunt wentelteefjes opnieuw opwarmen in de magnetron of in een oven op lage temperatuur. Het kan echter zijn dat de textuur iets verandert na het opwarmen.
Wentelteefjes worden vaak geserveerd met boter, poedersuiker, ahornsiroop of fruit, zoals bessen of plakjes banaan. Andere toppings of vullingen zijn mogelijk, zoals Nutella, roomkaas of jam.