Aperoplank met warme en koude hapjes
Een plateau vol warme en koude hapjes om bij het aperitief op te eten, I just love it! Zout, zuur, zoet, alle smaken liggen erop extra mooi gepimpt tot krans om het helemaal party proof te maken.
Ingrediënten (voor 4 personen)
Witte pens, veenbes en hazelnoot hapje:
2 witte pensen
12 geroosterde hazelnoten
Eetbaar goudpoeder
Veenbessensaus:
1 zakje verse veenbessen
1 kleine verse gember geraspt
80 g rietsuiker
1 tl chilipoeder
Sap van 1 mandarijntje
1 cl Olijfolie
Gerookt spek, Berloumi in dadel hapje:
8 Medjoul dadels
8 fijne sneetjes gerookt spek
1 pakje Berloumi
Gerookt paprikapoeder
Rolls van filet d’Anvers, pompoen en abdij kaas:
12 sneetjes filet d’Anvers
12 balkjes rauwe butternut
1 klein zakje notensla
12 balkjes belegen abdij kaas
1 zoetzure augurk
6 grissini
Bereidingswijze
Witte pens, veenbes en hazelnoot hapje:
Snij de pensen in stukjes van een 1,5cm dik. Bak ze aan beide kanten mooi bruin. Smeer een laagje veenbessensaus op aan één kant.
Leg hierop een geroosterde hazelnoot die je in goudpoeder hebt gedipt on top. Net als een mooie praline.
Veenbessensaus:
Doe alle ingrediënten voor de veenbessen saus in een potje met deksel en laat 5tal minuten sudderen.
Mix alles fijn met staafmixer.
Je kan het ook zonder mixen in potjes bewaren, heerlijk als extra’s bij kaasplank of paté.
Gerookt spek, Berloumi in dadel hapje:
Snij de dadels doormidden, haal de pit eruit, leg ze met de snijkant naar boven.
Snij 8 balkjes kaas, een beetje groter dan de dadel, leg ze tussen de doormidden gesneden dadel. Wikkel ze elk in een sneetje spek, zorg ervoor dat de sluiting onderaan zit. Bestrooi met paprikapoeder. Bak een 10-tal minuten op 200°.
Rolls van filet d’Anvers, pompoen en abdij kaas:
Leg de sneetjes Filet d’Anvers open en leg de kaas, notensla en butternut en fijngesneden augurk en een halve Grissini midden op het sneetje, rol ze op en leg ze op je plateau.
Extra garnituur voor op de plank: pecannootjes, druiven, olijven, radijsjes.
Ja, je kan een aperoplank van tevoren maken. Zorg er wel voor dat je de plank goed afdekt met plastic folie en bewaar in de koelkast tot het moment van serveren.
Een aperoplank kan worden geserveerd met verschillende dranken zoals wijn, bier, prosecco of een alcoholvrij drankje zoals een mocktail of een vruchtensap.
Een aperoplank kan het beste gepresenteerd worden op een houten plank of een grote serveerschaal.