Witloof-koolsoep met ballekes en croutons
Op het werk even een pauze nemen en slurpen aan een warme soep. Zalig toch? En waarom er geen beurtrol van maken? Je zal echt uitkijken naar dat soepmoment mèt balletjes.
Ingrediënten soep
een goede klont boter
2 zoete uien
3 witloofstronken
1/4 spitskool
1 l kippenbouillon
scheutje room
Garnituur
2 sneetjes volkorenbrood
300 gr gemengd gehakt
1 el boter
2 el olijfolie
pezo
100 g fetakaas
2 bakjes tuinkers
Bereidingswijze soep
Smelt de boter.
Snijd de ui fijn en stoof.
Snijd het witloof fijn, voeg toe aan de ui en stoof mee.
Snijd de kool fijn en stoof mee.
Blus met bouillon.
Laat 15 minuten sudderen met het deksel op de pot.
Mix de soep met de staafmixer.
Voeg een scheutje room toe.
Bereidingswijze croutons
Snijd het brood in blokjes, bak krokant in olijfolie en boter.
Kruid met peper en zout.
Leg de croutons op keukenrol.
Bereidingswijze ballekes
Rol balletjes van het gehakt.
Bak ze in een klontje boter.
Serveertip
Serveer de soep met de croutons, tuinkers, de ballekes en in blokjes gesneden of verkruimelde fetakaas.
Of creëer een soepmoment op het werk en doe de soep in een thermos en potjes.
Ja, deze soep kan worden ingevroren. Zorg ervoor dat de soep volledig is afgekoeld voordat je het invriest.
Je kunt beide soorten ui gebruiken in dit recept. Het hangt af van je persoonlijke voorkeur.