Flamingo feesttaart

Cupcakes! Daar is toch iedereen verlekkerd op. We maakten er een supermooie feesttaart mee!

Ingrediënten cake (35-tal kleine cupcakes)

65 g zachte boter
snuifje zout
100 g kokosbloesemsuiker
10 g maanzaad
1 tl bakpoeder
rasp (enkel het gele laagje) en sap van 1 biocitroen
175 g speltbloem
125 ml (plantaardige) melk
2 eiwitten

Ingrediënten topping

400 g roomkaas
3 el kokosbloesemsuiker
4 el cashewnoot (1 nacht geweekt in koud water of 1 uur in warm water)
30 ml melk

Voor de kleuren:
rodebietenconcentraat Biotona
natuurlijke eetbare eigeelkleurstof
raw cacaopoeder Biotona

Bereidingswijze cake

Voeg bij de zachte boter, een snuifje zout, het bakpoeder, maanzaad en kokosbloesemsuiker.

Rasp er het gele laagje van de citroen over en voeg er het citroensap bij.

Klop goed los.

Meng er de helft van de speltbloem onder. Voeg de melk toe en de rest van de speltbloem, meng onder elkaar tot een homogeen deeg.

Klop het eiwit tot schuim.

Meng het onder het deeg.

Giet het deeg in een spuitzak.

Vul de kleine cupcakevormpjes en bak ze 10 minuten op 170°C, laat afkoelen

Bereidingswijze versiering

Meng de kokosbloesemsuiker onder de roomkaas.

Cutter de cashewnoten.

Voeg er de melk bij en cutter tot gladde massa.

Meng onder de roomkaas.

Schep een portie in 3 kleine potjes voor het kleuren van de ogen, de poot en de snavel:  eentje mengen we met eigeelkleurstof, eentje natuur en eentje met cacaopoeder.

Het overblijvende deel mengen we met rodebietensap voor het kleuren van het lijf van de flamingo.

Doe de verschillende roomkaasmengelingen in 4 spuitzakken.

Maak een flamingovorm met ongeveer 25 cupcakes.

En soort bloemvorm met nek, langwerpig lijf en 3 cakejes onder elkaar voor de poten.

Spuit dotjes roze roomkaas over de cupcakes die het lijf van de flamingo gaan vormen en strijk uit met een kleine paletmesje.

De natuurroomkaas spuiten we over de 3 cupcakes die de basis van de poot vormen en als oog.

Met de gele roomkaas spuiten we de poot en deel van het bekje.

De bruine roomkaas vormt de bek en de pupil.

Tip

De overblijvende cupcakes kunnen apart versierd worden met de resterende toppings. Alleen dat al is feest voor de kinderen!

Partners

Met dank aan Fred+Ginger en Biotona.

Fred+Ginger Sofie DumontBiotona Sofie Dumont