Chocoladetaart van paaseitjes

Ingrediënten

100 gr. gesmolten kokosolie
225 gr. paaschocolade
3 grote eieren
snuif zout
50 g cacaopoeder Biotona
150 gr. geweekte dadels zonder pit (medjoul )

200 gr. gemengde paaschocolade (smelten au bain-marie )

BEREIDINGSWIJZE

Smelt de paaschocolade samen met de kokosolie op een laag vuur.
Neem van het vuur en roer regelmatig tot de chocolade volledig gesmolten is.
Giet over in een glazen kom. Roer er het cacaopoeder door.

Scheid de eieren, voeg de dooiers bij het chocolademengsel en roer om.
Mix de dadels met het kokosolie-chocolademengsel glad.

Klop het eiwit op met een snuif zout.
Meng voorzichtig onder het chocolademengsel.
Strijk de taartvorm in met kokosolie.
Bak 15 min op 180°.
Laat afkoelen op een rooster.

Smelt de chocolade zonder te roeren au bain-marie.

Giet over de taart en strijk uit met een paletmes.

AFWERKING

Zet er je mooiste paashaasjes op. 🙂
Strooi er eventueel nog wat cacaopoeder over.

Partners

Met dank aan Biotona en Potier Stone