Glutenvrije nectarine-pruimen brownie
Makkelijke gezonde tussendoortjes of een ontbijt is altijd een goed idee! Deze brownie is echt supermakkelijk en bakt mooi gelijkmatig in de Airfryer. Alles onder elkaar mengen en in de bakvorm gieten en done! Je belegt hem nadien met fruit van het seizoen naar keuze en that’s it! Meer naar de winter toe met peer en toetsje kaneel, heerlijk! Hij is gluten- en lactosevrij als je plantaardige melk gebruikt. Eet hem ‘s ochtends met een goeie schep yoghurt, als vieruurtje of als dessert met een schone bol vanilleroomijs! Maken dus die brownie!!
Ingrediënten
2 eieren
85 g kokosbloesemsuiker
Merg van 1 vanillestok
200 g amandelpoeder
50 g cacaopoeder
1 tl bakpoeder
Snuifje zout
125 ml melk
100 ml gesmolten kokosolie
Citroentijm-honing:
2 takken verse tijm
1 lange zeste v citroen
150 ml honing
Nectarines, abrikozen, pruimpjes of mirabelles naar keuze om bovenste laag te bedekken
Bereidingswijze
Klop de vanille, eieren en suiker tot dik bleek schuim (drietal min ).
Roer de amandelbloem, het bakpoeder en cacaopoeder los in een kom zodat er geen klonters meer zijn en giet de melk en kokosolie bij het eierschuim, meng kort en krachtig zodat alle klonters eruit zijn.
Giet in een ingevette bodem of in bakpapier in het bakaccessoire.
Snij fruit doormidden en haal pit eruit, leg met snijkant naar boven en leg de oppervlakte mooi vol.
Verwarm je oven voor op 180° voor 2 min.
Bak 35 à 40 min aan 160°, laat afkoelen.
Druppel er de tijm-citroen honing over, enjoy!
Partners
In samenwerking met Philips.