Vegan banana cream pie

Ingrediënten

BODEM :
300 gr. Glutenvrije havermout
140 gr.amandelmeel
snuifje zout
1 el pindakaas
4 geweekte dadels (medjoul) met 4 el van het sap
140 ml kokosolie

VULLING :
40 gr. maizena
50 gr. ruwe rietsuiker
merg van 1 vanillestok
500 ml amandelmelk (ongezoet )
1 blik 400 ml kokosmelk uit de koelkast
1 el poedersuiker

TOPPING :
5 eetklare grote bananen
sap van 1 citroen
zeste van 1 limoen
1 kl agavesiroop

100 gr. donkere chocolade 100% cacao, gesmolten

Bereidingswijze

BODEM :
Doe alles voor de korst in een cutter, mix tot het geheel plakkerig samenhangt.
Doe de helft van het mengsel in taartvorm van 28 cm en druk goed plat.
Om de zijkanten te bekleden, neem je telkens een hoopje, druk tot een worstje en duw tegen de zijkanten, druk goed aan. Bekleed iets hoger dan de bovenrand.
Bak 15 min in een voorverwarmde oven van 170°.
Laat afkoelen.

VULLING :
Doe de maizena, rietsuiker en vanille in een steelpan.
Wrijf er de klonters uit.
Voeg melk toe.
Zet op een laag vuur, roer constant tot je een dikke gladde pudding krijgt, giet over in een kom, bedek met plastiekfolie en laat afkoelen.

Open het blik kokosmelk, scheid het opgesteven gedeelte van het vloeibare.
Doe de opgesteven kokosroom in een koude kom en klop luchtig met 1 el bloemsuiker.
Roer de pudding eens stevig onder elkaar tot je weer gladde massa bekomt.
Meng dit onder de afgekoelde pudding.

TOPPING EN BODEM
Bestrijk de bodem met de gesmolten chocolade.
Snij de bananen in schijfjes, doe er de agavesiroop, citroensap en limoenzeste bij.
Beleg de bodem met en deel van de schijfjes.
Verdeel de vulling er gelijkmatig over.
Verdeel de rest van de bananen erover.

Afwerking

Rasp er nog wat zeste van limoen over.

Tip

Heb je toch gezoete amandelmelk staan, gebruik dan veel minder rietsuiker.

Als je taartvorm kleiner is en je hebt wat deeg over, bak het dan af: dit is je perfecte ontbijtcrumble!

Partners

In samenwerking met Kenwood

en Potier Stone