Zesconfiturentaart en geroosterde appels en peren met honing en tijm
Ingrediënten (voor 8 personen)
DEEG :
250 gr. bloem
1 el suiker
1 tl zout
110 gr. harde boter in kleine stukjes
1 kl frambozenazijn
2 el ijswater
BELEG :
Alle confituren die je maar wil 🙂 (of restjes)
GEROOSTERD FRUIT :
Fruit naar keuze
Appels, peren, abrikozen …
Paar takjes verse tijm
1 el honing
2 el olijfolie
1/2 tl kaneel
DORURE:
1 dooier
Scheutje melk
GARNITUUR :
Half opgeklopt slagroom met wat bloemsuiker
Bereidingswijze
DEEG:
Alle ingrediënten kort cutteren tot er zich een bal vormt.
Platte bal maken en 1 u laten opstijven in koelkast.
Uitrollen op bebloemd oppervlak tot 2 à 3 mm dikte, bakvorm bekleden.Deeg goed in vorm drukken.Niet trekken aan het deeg maar goed meegeven. Met bakrol over de boordjes rollen zodat je het overtollige deeg makkelijk wegsnijdt Confituren op smeren.
Rand doreren zodat reepjes blijven plakken.
Het overschot van het deeg uitrollen en met een deegsnijder in fijne repen snijden en als versiering aanbrengen. Vlechtjes maken mag. 😉
Reepjes doreren.
Bakken op 185°-190° een 25-30 minuten.
In de bakoven kan je deze een 25 tal min bakken als alle hete kolen uit de oven geveegd zijn.
GEROOSTERD FRUIT:
Gewassen fruit in 6 doormidden snijden, pit of klokhuis uithalen.
Insmeren met mengeling honing, olijfolie ,kaneel en takjes tijm.
In vuurvaste pan verdelen.
Roosteren in de oven gedurende 15 min op 195°.
Afwerking
Serveren met wat slagroom.
Ja, je kan de zesconfiturentaart van tevoren maken en bewaren in de koelkast tot gebruik.
Een kopje thee past goed bij deze taart, maar je kan ook kiezen voor een glas melk of koffie.