Cheesecake met pompoenpittenkorst en aardbeien

Ingrediënten

Korst
8 stuks amandel zandkoekjes
100 g pompoenpitten
2 el kokosolie
5 ontpitte Medjoul dadels, geweekt, of een scheut water aan deeg toevoegen
snuifje zout

Vulling
500 g roomkaas
zeste en sap van 1 citroen
2 el agave

Afwerking
500 g aardbeien
100 g wilde aardbeien
eetbare bloemetjes

Bereidingswijze

Cutter alle ingrediënten voor de korst samen in keukenrobot. Voeg eventueel een scheutje water bij als je de dadels niet weekt. Cutter tot alles mooi samenhangt.

Druk het mengsel goed aan in een beboterde taartvorm bedekt met bakpapier.

Bak gedurende 20 min. aan 180°, en laat afkoelen.

Mix de roomkaas met de agave, de citroen zeste en het sap.

Verdeel de roomkaas over de korst, versier met de aardbeien, en eventueel met wilde eetbare bloemen.

Dien onmiddellijk op.

Partners

In samenwerking met Kenwood,

Martini,

Napoleon Grills,

en Biotona.

Biotona Sofie Dumont