Superheldentaart
Ingrediënten (voor 8 personen)
Frosting :
500g mascarpone
250 ml slagroom
1 el kokosbloesemsuiker
1 vanillestok
Biscuit:
300 g zelfrijzende bloem
250 kokosbloesemsuiker
7 grote eieren
200 g blauwe bessen (diepvries )
1 el honing
Sap van ½ citroen
1 el chiazaad
Bereidingswijze
Biscuit:
Verwarm de oven voor op 180° C.
Vet een springvorm in.
Klop de eieren en de suiker gedurende 10 minuten high speed luchtig op en meng er vervolgens de gezeefde bloem voorzichtig en egaal onder.
Giet het deeg in de bakvorm, strijk het glad en bak gedurende 45 minuten op 170°C.
Om zeker te zijn dat het deeg genoeg gebakken is, prik er met een saté stokje in. Als het stokje er droog uitkomt is de biscuit gaar.
Laat 5 minuten afkoelen in de vorm en draai dan om op een rooster. Laat volledig afkoelen.
Frosting:
Klop de slagroom bijna stijf. Klop de mascarpone los met de vanille en de rietsuiker en meng er de slagroom voorzichtig onder. Hou koel.
Mix de honing, de bessen en het citroensap tot een dikke coulis.
Snij de biscuit in 4 tot 5 sneetjes.
Leg een sneetje biscuit in een taartvorm en bestrijk dit met een laagje coulis maar blijf daarbij 2 cm weg van de rand.
Bestrijk of spuit de room erop en werk zo verder in laagjes: biscuit, coulis en slagroom.
Op de bovenste biscuitlaag hoef je geen coulis meer te voorzien.
Werk de zij- en bovenkant af met de room en strijk mooi egaal open.
Werk af met leuke accessoires, eventueel een beetje Smarties en sprinkels in de kleur van zijn/haar favoriete held!!
Weetje
Je kan ook gewone suiker gebruiken voor biscuit en slagroom.
De kokosbloesemsuiker is ongeraffineerd en wel gezonder.
Ja, je kan de taart van tevoren maken en bewaren in de koelkast.
Ja, je kunt de taart invriezen, maar het is aanbevolen om dit te doen voordat je de decoraties toevoegt.
De taart blijft ongeveer 3-4 dagen goed in de koelkast.