Bananen granola cupcakes
Deze cupcakes zitten vol vezels door de banaan en granola. Ze bevatten geen geraffineerde suikers en zijn leuk om te maken met je kinderen. Ja, cupcakes blijven populair, ze zijn zo klaar en heerlijk!
Ik bewaar ze in de diepvriezer en stop ze in mijn lunchbox wanneer ik op de baan ben of in Grace haar brooddoos, heel fijn gevoel om gezonde cupcakes meegeven!
Ingrediënten (voor 8 stuks)
90 g granola. Je vindt het recept hier
150 g kokosolie
2 eieren
60 g kokosbloesemsuiker
2 rijpe bananen
200 g zelfrijzende bloem
1 vanillestokje
Snuifje kaneel
Snuifje zout
Bereidingswijze
Plet de bananen fijn. Voeg alle ingrediënten toe, maar hou wat granola aan de kant en meng alles.
Vul de 8 muffin vormen en werk af met wat granola on top.
Bak 12 min op 150° C.
Tip
Heb je geen zelfrijzende bloem, voeg 1 tl bakpoeder toe aan het recept. Belangrijk is dat je enkel heel rijpe bananen gebruikt.
Je kan ook vanille-essence gebruiken in de plaats van een stokje.
Wil je chocolade erin, doe zeker, gebruik dan een handvol grofgesneden chocolade van min 70%.
Partners
In samenwerking met Philips.
Ja, je kunt deze cupcakes invriezen. Bewaar ze in een luchtdichte container en haal ze eruit wanneer je ze wilt eten. Laat ze ontdooien bij kamertemperatuur voordat je ze serveert.