Granola met kurkuma, gember en honing
Heerlijk geurende en verrassend lekkere granola om je ochtend mee te beginnen of om over je salades te strooien !
Ingrediënten (voor 750 ml weckpot)
100 g havermout
150 g mengeling noten grof gehakt (pecan, cashew, hazelnoot, okkernoot.. )
75 g pompoenpitten
75 g kokosschilfers
2 tl kurkuma
3 el kokosolie
2 el bloemen honing
3 cm gember
Snuifje zeezout
Bereidingswijze
Verwarm de oven op 150°
Doe alle droge ingredienten in een kom en meng
Smelt de kokosolie in een klein pannetje samen met de kurkuma, honing, zout en geraspte gember
Meng dit onder de droge ingrediënten en verdeel over een ovenplaat bekleed met bakpapier
Laat 10-12 min bakken tot mooie lichtbruine kleur
Afwerking
Laat afkoelen en bewaar in een gesloten bokaal.
Serveer bij je favoriete yoghurt en seizoensfruit.
Tip
heb je een vriend of vriendin die jarig is ?
Dan is dit een super lekker en leuk cadeau
Elke morgen denkt hij of zij aan jou, stel je voor ☺
Partners
Ja, de granola is ook erg lekker als topping voor een smoothie bowl.