Tiramisu pannenkoekentaart

  • 1u15 + opstijven in de koelkast
  • 8-10P
  • Easy

Geniet van een feestelijke taart die de heerlijke smaken van tiramisu combineert met smeuïge pannenkoeken. Een verrukkelijke combinatie van mascarpone, vanille en koffie, met een vleugje Amaretto voor een extra dimensie. Deze taart is prachtig, eenvoudig te maken en onweerstaanbaar lekker! 

Ingrediënten

Chocolade pannenkoeken:
500 ml melk
200g bloem
4 eieren
60g suiker
Een snufje zout
20g gesmolten boter
30 ml Amaretto
2 el ongezoete cacaopoeder

Vulling:
600g mascarpone
600 ml room
1 tl vanille-extract
2 el fijne suiker
10g oploskoffie
2 el cacaopoeder

Garnituur:
Chocolade koffieboontjes
Bloemsuiker

Bereidingswijze

Meng alle droge ingrediënten voor de pannenkoeken in een grote kom.

Voeg de helft van de melk toe en klop goed om klonters te vermijden. Voeg daarna de rest van de melk, boter en eieren toe en meng tot een glad beslag. Gebruik een staafmixer of zeef indien nodig.

Verwarm de pannenkoekenpan en vet in met ghee of een andere vetstof. Bak de pannenkoeken en laat ze afkoelen.

Meng de room en oploskoffie in een kom. Voeg de overige ingrediënten voor de vulling toe en klop tot er zich pieken vormen. Doe in een spuitzak.

Neem een verstelbare ronde bakvorm en bekleed een schaal met bakpapier. Begin met het opbouwen van de taart: pannenkoek, cacaopoeder, mascarponeroom. Herhaal dit tot alle pannenkoeken op zijn.

Laat de taart een nacht opstijven in de koelkast. Werk af met de room, chocolade koffieboontjes en bloemsuiker.

Tips

Voeg een scheutje Amaretto toe aan de crème als er geen kinderen mee eten.

Koelkastbewaring: Dek de taart af met plasticfolie of een luchtdichte deksel om uitdroging en het opnemen van ongewenste geuren te voorkomen. Tiramisu pannenkoekentaart kan doorgaans 2-3 dagen in de koelkast worden bewaard.

Invriezen:

  • Portioneer: Als je van plan bent om de Tiramisu pannenkoekentaart in porties te eten, snijd deze dan in stukken voordat je gaat invriezen. Dit maakt het gemakkelijker om alleen de hoeveelheid te ontdooien die je nodig hebt.
  • Luchtdicht verpakken: Plaats de porties in luchtdichte diepvrieszakjes of diepvriescontainers. Zorg ervoor dat je eventuele luchtbellen verwijdert om vriesbrand te voorkomen.
  • Tiramisu pannenkoekentaart kan meestal tot 2-3 maanden in de vriezer worden bewaard zonder veel kwaliteitsverlies.
  • Ontdooien: Haal de bevroren Tiramisu pannenkoekentaart voorzichtig uit de vriezer en laat deze langzaam ontdooien in de koelkast. Dit kan enkele uren tot een nacht duren, afhankelijk van de grootte van het stuk.
  • Werk af met wat cacao of bloemsuiker