Pannenkoeken roll met mascarpone en aardbeien

  • 30min + 1u in de frigo
  • 4P
  • Easy

Opgerolde, roze pannenkoeken, gevuld met aardbeien en een luchtige vanille mascarpone. Lekker, fijn en echt makkelijk om samen met je kinderen te maken. Geschikt voor elk feestje, want pannenkoeken zijn altijd top, iedereen is fan! 

Ingrediënten (4 personen)

Deeg 
2 eieren
35 g fijne suiker
1 snuif zout
1 tl vanille essence
100 g bloem
275 g melk
40 g gesmolten boter + extra om te bakken
1 tl natuurlijke rode kleurstof poeder of gel
500 g verse aardbeien

Vulling  
250 g mascarpone
50 g suiker
250 ml slagroom
1 zakje vanillesuiker
1 vanillestok

Sprinkels en bloemsuiker om af te werken

Bereidingswijze

Doe alle ingrediënten voor de pannenkoeken in een hoge maatbeker en mix 2 à 3 min tot een glad deeg met een staafmixer. Om de mooie roze kleur te behouden bak je de pannenkoeken het best op medium vuur, niet te heet dus. Pan opwarmen, inwrijven met beetje boter en dan 6 mooie ronde egale pannenkoeken bakken. Stapelen, afdekken en en volledig laten afkoelen.  

Doe alle ingrediënten voor de vulling in een grote kom en klop stevig op. Leg nu de 6 pannenkoeken trapsgewijs in een rechthoek voor je uit . Smeer 2/3 van de vulling mooi in rechthoek egaal uit, blijf 1 cm weg van de rand. Snij de helft van de aardbeien in vier en verdeel in lijntjes erop. Plooi de zijkanten 1 of 2 cm naar binnen zodat je een mooie rechthoek krijgt. Rol hem dan helemaal op en zorg ervoor dat het einde aan de onderkant zit. 

Leg hem op een schotel. Spuit de rest van de mascarpone in roosjes erop, versier met aardbeien, sprinkels en zeef er wat bloemsuiker over.  Laat min 1 uur afkoelen in koelkast alvorens te serveren.  Snij in 4 gelijke delen en serveer met de rest van de aardbeien. 

Tips

  • Je kan de aardbeien ook vervangen door frambozen of bessen, of een mix van beide.
  • Extra chocoladesaus, slagroom of coulis erbij zijn ook zeer lekker.  

Je kan de rol ingepakt 2 dagen in de koelkast bewaren of ingepakt invriezen.