Pannenkoeken met leuke tekeningen

  • 50min
  • 30 stuks
  • Next level

Ingrediënten (voor ongeveer 30 pannenkoekjes)

250 g fijne volkorenbloem
700 ml amandelmelk
2 eieren
maisolie
1 eetlepel agavesiroop
1 vanillestokje (eventueel)
1 eetlepel rauw cacaopoeder

Instructies

Geen enkele pannenkoek zal hetzelfde zijn op het verjaardagsfeestje van je zoon of dochter. maak leuke tekeningen, zoals een kroon, een cijfer 1, een hartje of de eerste letter van de naam van de jarige. Oefen alvast met het schrijven van letters of getallen in spiegelbeeld.

Doe de bloem in een kom. Voeg de melk al roerend met de klopper toe zodat je een dik papje krijgt en de klonters eruit wrijft. Voeg de eieren toe en meng. Voeg 1 eetlepel maisolie en de agavesiroop toe. Eventueel kun je ook de zaadjes van een vanillestokje toevoegen.

Laat het beslag 30 minuten rusten.

Zeef het beslag. Doe een kwart ervan in een andere kom en voeg het cacaopoeder toe. Mix met een staafmixer glad, want rauw cacaopoeder mengt niet goed met koud beslag. Giet het cacaobeslag in een pipet (flesje met een fijn mondje). Giet het andere beslag in een andere pipet. Wrijf de koekenpan in met maisolie en zet ze op een laag vuur.

Begin met het donkere cacaobeslag. Teken een cirkel of een hartje en maak een tekening binnenin. Wanneer het bruine beslag droog is, vul je de cirkel op met het witte beslag. Probeer er dus voor te zorgen dat de cirkel of het hartje in het bruine beslag goed gesloten is, zodat het witte beslag niet uitloopt. Wanneer de bovenkant volledig droog is, draai je de pannenkoek om. Tada, je persoonlijke pannenkoek is klaar. Schattig, niet?

Dit recept is afkomstig uit het boek “Op de groei 2“.

Tips & weetjes

Zet het vuur niet te hoog. Als je pan te heet is, kleurt de pannenkoek namelijk donkerder en zie je de tekening minder goed. Draai vooral niet rond met je pan, zoals je bij gewone pannenkoeken doet. Voor kinderen vanaf 1 jaar kun je de dadelsiroop vervangen door rauwe honing.

Door het gebruik van amandelmelk is dit recept ook geschikt voor kindjes met lactose-intolerantie. Door volkorenbloem te gebruiken, bevatten de pannenkoekjes meer vezels. Plantaardige melk en vetstof maken ze lichter verteerbaar.