Fluffy Japanse Pannenkoeken

  • 25min
  • 2P
  • Next level

Vergeet American pancakes! Deze fluffy pannenkoeken komen uit Japan. Ik bestelde ze regelmatig toen ik er was voor mijn modellenwerk. Het barst er van de leuke koffie- en (matcha) theehuizen. In Tokio wordt het schenken tot een kunst verheven. En in die koffie- en theehuizen vind je vaak ook dit dessert, gemaakt met opgeklopt eiwit, waardoor ze zalig luchtig zijn.

Cesar

Ingrediënten

3 eieren (3 eiwitten en 2 eierdooiers)
2½ el suiker (1½ voor het eiwit, 1 voor het dooiermengsel)
50 ml melk
60 g bloem
1 tl bakpoeder
Een snufje zout
Bakspray of boter

Bereidingswijze

Mix de eiwitten luchtig. Zodra het volume toeneemt, voeg je geleidelijk 1,5 eetlepel suiker toe. Mix de eiwitten tot stijve pieken.

Mix in een andere kom de eierdooiers. Voeg er de melk en 1 eetlepel suiker aan toe. Meng vervolgens de bloem, het bakpoeder en een snuf zout door het beslag.  Vouw daarna de eiwitten heel voorzichtig door het beslag.

Neem een koekenpan, vet die in een met een bakspray of een klontje boter. Schep kleine hoeveelheden van het beslag in de pan. Plaats een deksel op de pan en laat ze een paar minuten op een laag vuur garen.

Als de bovenkant een beetje droog wordt, schep je er een tweede lepel beslag bovenop. Laat dat nog een minuutje garen en draai de pancakes dan voorzichtig om. Gaar de onderkant nog 1 à 2 minuten en dan zijn ze klaar.

Serveer de pannenkoeken met aardbeien of frambozen en garneer met poedersuiker.

Deze pannenkoeken zijn het lekkerst wanneer ze vers zijn, maar je kunt ze afgedekt in de koelkast bewaren en de volgende dag kort opwarmen in de magnetron of in een pan.