Bloemenboter

  • 2u
  • 1 pakje
  • Easy

Ingrediënten

1 pakje zachte boerenboter

enkele eetbare bloemen blaadjes
oost Indische kers of kapucijnbloem
blaadjes van zonnebloemen (zorg dat ze onbespoten uit wild komen en niet uit de bloemenwinkel)
mosterdbloem
koolzaadbloem
lavandel bloem

Instructies

Neem het pakje zachte boerenboter en strooi er het grootste deel van de verschillende verse bloemblaadjes overheen. Pak het pakje boter opnieuw in en laat het 2u opstijven in de koelkast. Schik de boter in een botervlootje of op een bordje en strooi er de resterende verse bloemen over als versiering. Presenteer op tafel bij een lekker vers gebakken brood.

Smakelijk!

Je kunt zowel verse als gedroogde bloemen gebruiken voor bloemenboter. Verse bloemen geven een meer intense smaak, terwijl gedroogde bloemen langer houdbaar zijn en gemakkelijker verkrijgbaar kunnen zijn.

Je kunt bloemenboter bewaren in de koelkast, afgedekt met plasticfolie of in een luchtdichte container. Het blijft meestal enkele dagen tot een week vers.

Het is belangrijk om de bloemen voorzichtig te wassen voordat je ze aan de boter toevoegt om eventuele stof of vuil te verwijderen. Zorg ervoor dat je alleen biologische en eetbare bloemen gebruikt.

Je kunt verschillende eetbare bloemen gebruiken, zoals viooltjes, rozenblaadjes, lavendel, goudsbloemen, kamille, jasmijn of madeliefjes.