Laat je inspireren door deze 4 eindejaarsmenu’s

Mannekes, het einde van het jaar nadert, en je weet wat dat betekent… koken, eten, koken, eten en nog meer eten! Als ik aan de eindejaarsfeesten denk, krijg ik altijd zin om nieuwe gerechten uit te proberen en te genieten van quality time met familie en vrienden.

Dit jaar wil ik jullie inspireren met vier geweldige eindejaarsmenu’s. Of je nu van klassiekers met een twist houdt, op zoek bent naar budgetvriendelijke opties, geen zin hebt om uren in de keuken te staan, of wilt genieten van vegetarische gerechten – ik heb voor ieder wat wils.

En het beste van alles? Ik heb al deze recepten verzameld in een digitaal receptenboekje dat je helemaal gratis kunt downloaden!

Dus laat je inspireren, trek je schort aan, en bereid je voor op de eindejaarsfeesten!

`DOWNLOAD HET RECEPTENBOEKJE

Classic menu

Kerst en tradities gaan hand in hand, vooral als het om eten gaat! Dus, waarom zou ik niet samen met jullie genieten van een heerlijk klassiek kerstmenu met een moderne twist? Mijn ‘Classic Menu’ combineert de vertrouwde smaken van Kerstmis met een vleugje creativiteit. Ik begin met geitenkaasballetjes, duik in de Scampi diabolique met een verrassende twist en proef het stoofvlees van ree ‘Grand Veneur’ met pompoenstoemp en gepofte veenbessen. En om het feest compleet te maken, sluit ik af met een smakelijke Matcha tiramisu. Kortom, een kerstfeest om nooit te vergeten!

geitenkaas-balletjes-sofie-dumont-chef-scaled_1020x1280_bijgeknipt

HAPJE: Geitenkaas balletjes met noten, honing en lookbroodjes

scampi-diabolique-met-nduja-en-burrata-sofie-dumont-chef-scaled_1020x1280_bijgeknipt

VOORGERECHT: Scampi diabolique met nduja en burrata

stoofpot-van-ree-sofie-dumont-chef-scaled_1020x1280_bijgeknipt

HOOFDGERECHT: Stoofvlees van ree ‘grand veneur’, pompoenstoemp en gepofte veenbessen

matcha-tiramisu-sofie-dumont-chef-scaled_1020x1280_bijgeknipt

DESSERT: Matcha tiramisu

Quality time menu

Kerst draait om quality time, toch? Daarom heb ik het ‘Quality Time Menu’ bedacht, waarbij alles van tevoren wordt voorbereid en vervolgens aan tafel op de grill wordt afgewerkt. En niemand de hele avond in de keuken hoeft te staan. Ik begin met zalmbrochettes in een smakelijke teriyaki-honing-gember-knoflookmarinade. Voor het voorgerecht zijn er gegrilde scampi en spek met een verrukkelijke mascarpone diabolique saus. Het hoofdgerecht? Sappige kalkoenburgers met guanciale, pepermayonaise en gegrilde Provençaalse groenten. En om af te sluiten, ‘Pancakes Belle Hélène’ als dessert. Dus leun achterover, ontspan en geniet van quality time met je dierbaren. Niemand hoeft in de keuken te zwoegen. Het enige wat je hoeft te doen is genieten van het gezelschap en het eten!

zalmbrochettes-sofie-dumont-chef-scaled_1020x1280_bijgeknipt-1

HAPJE: Zalmbrochettes in teriyaki-honing-gember-knoflook marinade

scampi-en-spek-sofie-dumont-chef-scaled_1020x1280_bijgeknipt-1

VOORGERECHT: Gegrilde scampi en spek met mascarpone diabolique saus

kalkoenburger-sofie-dumont-chef-scaled_1020x1280_bijgeknipt

HOOFDGERECHT: Kalkoenburgers met guanciale, pepermayonaise en gegrilde provençaalse groenten

Pancakes Belle Hélène Sofie Dumont Chef2

DESSERT: Pancakes ‘Belle Hélène’

Veggie menu

Genieten van een compleet vegetarisch feestmaal, vol smaak en plezier. Ik begin met vegetarische samosa’s, geserveerd met een verrukkelijke feta-burrata dip en een pittige hot-honey drizzle. Dan een kleurrijk voorgerecht: tartaar van rode biet met miso, sojadooier en mierikswortelcrème. Het hoofdgerecht is een romige risotto met pompoen, chili, mascarpone, pecorino, bospaddenstoelen, citroen en salie. En als zoete afsluiting, een vegan brownie die je zal bekoren. Dus, geen vlees nodig voor een feestmaal vol plezier en smaak!

samosa-sidney-sofie-dumont-chef-scaled_1020x1280_bijgeknipt_1020x1280_bijgeknipt

HAPJE: vegetarische samosa met feta-burrata dip en hot-honey drizzle

tartaar-rode-biet-sidney-sofie-dumont-chef-scaled_1020x1280_bijgeknipt-1

VOORGERECHT: Vegetarische tartaar van rode biet met miso, gekonfijte dooier in sojasaus en mierikswortelcrème

Risotto champignons Sofie Dumont Chef

HOOFDGERECHT: Risotto met pompoen, chili, mascarpone, look, pecorino, bospaddenstoelen, citroen en salie

Vegan Brownie Sidney Sofie Dumont Chef2

DESSERT: Vegan brownie

Budget menu

Feesten zonder je spaarvarken te plunderen? Dat lukt perfect met mijn ‘Budget Menu’! Een lekker feestmaal hoeft niet duur te zijn. Start met een knapperige krans van worstenbroodjes om te delen. Als voorgerecht een simpele, maar smaakvolle ajuinsoep met kaastoast. Het hoofdgerecht is vleesbrood met appeltjes uit de oven, veenbessencompote, kroketjes en mosterdsaus. En sluit af met een smakelijke chocolade bavarois, afgewerkt met gezouten caramel pinda’s. Geniet van een heerlijke maaltijd zonder zorgen over je budget. Feestelijk én vriendelijk voor je portemonnee!

worstenbroodje-krans-sofie-dumont-chef-scaled_1020x1280_bijgeknipt

HAPJE: Krans van worstenbroodjes

ajuinsoep-sofie-dumont-scaled_1020x1280_bijgeknipt_1020x1280_bijgeknipt

VOORGERECHT: Ajuinsoep met kaastoast

vleesbrood-met-appeltjes-sofie-dumont-chef3-scaled_1020x1280_bijgeknipt

HOOFDGERECHT: Vleesbrood met appeltjes uit de oven, veenbessencompote, kroketjes en mosterdsaus

Bavarois Sofie Dumont Chef

DESSERT: Chocolade bavarois met gezouten caramel pinda’s

Vergeet niet om het digitale receptenboekje te downloaden, zodat je deze heerlijke gerechten gemakkelijk kunt bereiden. Fijne feestdagen en laat het smaken!

Sofie X

DOWNLOAD HET RECEPTENBOEKJE