Fajita met kip, mango paprika salade en jalapeño mayonaise

Een fajita is mega tof om op tafel te zetten, zoveel smaken en good vibes, deze worden niet opgerold maar geplooid als een soort envelopje, zodat er niks lekkers kan ontsnappen, haha! Easy tasty tex mex op zijn best!

Ingrediënten (voor 4 personen)

800 g kippenbillen, vlees zonder been
1 zakje fajita mix
Arachideolie om in te bakken
8 tortilla’s

Jalapeño mayo:
1 ei
300 ml arachideolie
Zout
1 el mosterd
2 el opgelegde jalapeño pepers zonder sap
2 kl honing

Mangosalade:
1 grote rijpe mango
1 rode ui
1 groene & rode paprika
Zwarte peper en zout
4 el azijn
6 el koolzaadolie
1 bot platte peterselie

Bereidingswijze

Kip:
Snij het vlees van de kippendijen in reepjes, doe in een kom en meng er de fajita kruiden onder, laat even staan.

Maak ondertussen de mayo en mango salade.

Jalapeño mayo:
Alle ingrediënten moeten op kamertemperatuur zijn.

Doe alle ingrediënten in hoge maatbeker.

Begin onderaan met je staafmixer en werk langzaam naar boven.

Proef en kruid eventueel wat bij.

Mangosalade:
Snij alle ingrediënten in fijne blokjes en meng onder elkaar.

Verwarm de tortilla’s in de pan, oven of microgolf.

Bak de reepjes kip aan in een warme pan met olie, kleur ze goed aan!

Zet alle ingrediënten in aparte potjes op tafel, begin je fajita maar te vullen en laat de korte vakantie beginnen. 🙂

Partners

In samenwerking met Santa Maria.