HOLY POP-UP: Dominicanessenklooster Herne

Algemeen

Als je kookt in een voormalig klooster dat bovendien in de Heilige Geeststraat ligt, dan is een leuke naam snel gevonden. In de keuken van mijn gloednieuwe ‘HOLY POP-UP’ leef ik me van 4 juni tot 20 juni weer helemaal uit. Op het menu staan eerlijke, no-nonsense gerechten bomvol hemelse ingrediënten uit mijn geliefde Pajottenland die ik hier en daar een unieke, creatieve twist geef. Ook de locatie is uniek: de zopas gerenoveerde kloostergang van het prachtige Dominicanessenklooster van Herne. Je eet er met zicht op het groen, in de geborgenheid van de ommuurde kloostertuin. Verwacht geen stijf gedoe maar een losse en vooral gezellige sfeer, waarin je ’s middags of ’s avonds geniet, met het hele gezin. De prachtige inrichting is grotendeels van de hand van Mamuli Concept Store.

Formule

Een menu, één prijs:  welkomhapjes en 5 gangenmenu : € 75, dranken niet inbegrepen. Aperitief, aangepaste wijnen en bieren, en huisgemaakte alcoholvrije drankjes naar keuze. Sofie’s Holy Pop-up staat voor een gezellig en open karakter. Het kan perfect mogelijk zijn dat — in functie van de beschikbare plaatsen — jullie met wildvreemde zielen aan tafel gaan. Maar: hoe meer zielen hoe meer vreugde. En voor de kinderen is er speelruimte voorzien.

Praktisch

Dit pop-up restaurant vindt plaats van 4 juni tot 20 juni 2015*.

*Elke donderdag-, vrijdag- en zaterdagavond en elke zaterdag- en zondagmiddag.
Adres: Dominicanessen- klooster , H. Geeststraat 24, 1540 Herne.

Slotfeest

Op zondag 21 juni is iedereen (zonder reservatie) welkom, van 11u tot 16u! Dan serveer ik drankjes en fijne hapjes aan democratische prijzen. Je kan dan ook verschillende streekproducten en lekkere wijntjes aankopen en meenemen naar huis. Het toppunt van de dag is de verkoop van de volledige inrichting van de pop-up – vond je die tafel of die stoelen waar je aan dineerde zo fantastisch, dan kun je ze dan gewoon mee naar huis nemen!

Extra info

Dominicanessenklooster leeft weer op. Vijf jaar terug, toen de laatste kloosterzusters vertrokken, sloot het Dominicanessenklooster van Herne definitief zijn deuren. Na een grondige renovatie stelt de gemeente het klooster nu weer open; de Holy pop-up is een van de eerste projecten in het gerenoveerde gebouw. Ook de tuin werd gerestaureerd en deels opnieuw aangelegd; in de moestuin kweekt Café Courgette er, samen met Groentekans, een project voor kinderen met minder kansen, kruiden en groenten.