Caesar salad

  • 30min
  • 4P
  • Easy

Een lekkere en eenvoudige salade, krokante Romeinse sla en croutons, sappig gekruide kip, Parmezaanschilfers en een zalige dressing. Ik verkies de bil boven de borst, en mijn geheim ingrediënt is selderij zout erop, njammie!

Ingrediënten (voor 4 personen)

1 Romeinse sla, gewassen
500 g kippenbillenvlees
Peper
Selderijzout
1 el boter
4 el Parmezaanschilfers
2 dikke sneden brood
Arachideolie

Dressing:
4 ansjovisfilets
70 g verse Parmezaanse kaas
1 ei en 1dooier
100 g zure room
Sap van 1 citroen
200 ml zonnebloemolie
1 teen look
1 el worcestersaus
1 el mosterd
Piment d’espelette

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 180°

Snij het brood in vierkantjes en bak goudbruin in olie, leg de croutons op keukenpapier.

Doe alle ingrediënten (op kamertemperatuur) voor de dressing  in een hoge maatbeker.

Zet je staafmixer op de bodem en kom geleidelijk aan naar boven, mix tot een gladde dressing.

Snij het kippenvlees in dikke reepjes en kruid met peper en selderij zout.

Laat boter schuimen in een pan en bak ze goudbruin aan, bak ze nadien een 5-tal min in de oven.

Verdeel de sla en kip op de borden, schik er de Parmezaanschilfers en croutons op.

Serveer met de dressing.

Heb je dit recept nagemaakt en was het lekker? Deel het dan zeker op Instagram met @sofiedumontchef! Dat vind ik superleuk! Smakelijk.