Everzwijn met peperkorst en braambessensaus
Dit is het feestvarken van ieder menu: everzwijnrug met zwarte en rode peper en braambessensaus. Supermakkelijk en lekker als hoofdgerecht.
Ingrediënten (8 personen)
1,5 kg everzwijnrug of gebraad (van ongeveer 5 centimeter dik)
1,5 el roze peper
3 el zwarte peper
fleur de sel
2 el boter
Ingrediënten braambessensaus
250 g diepvriesbraambessen
2 el ciderazijn
1 el agavesiroop
3 kruidnagels
50 ml water
zwarte peper van de molen
Bereidingswijze everzwijn
Verwarm de oven voor op 190 °C.
Maak schuine insnijdingen van 2 millimeter diep aan de bovenkant of op het vlies van het vlees. Zo kan het vlees mooi vlak bakken.
Kneus de 2 soorten pepers grof in de vijzel.
Druk er het vlees aan 1 kant in.
Smelt een klontje boter.
Schroei het vlees eerst toe aan de gepeperde kant en bak 2 minuten.
Draai voorzichtig en schroei de andere kant ook 2 minuten toe.
Leg het vlees met de gepeperde kant naar boven in een bakschaal en bak gedurende 3 minuten verder in de oven op 190 °C.
Haal uit de oven.
Laat zeker 2 minuten rusten onder aluminiumfolie.
Bereidingswijze braambessensaus
Doe de braambessen samen met de andere ingrediënten in een kookpot met water en laat 5 minuten inkoken.
Serveertip
Snijd het vlees in schijfjes en leg op een lichtjes verwarmde plank.
Dien op met saus.
Partners
Met dank aan Kenwood.