Gratin van rode biet en zoete aardappel

  • 50min
  • 8P
  • Easy

Gratin van zoete aardappel en rode biet! Gewoon heerlijk. De smeuïge groenten, het krokante kaaskorstje, goed gekruid binnenin … mmm!

Ingrediënten (8 personen)

500 g rode biet
500 g zoete aardappel
pezo
muskaatnoot
2 teentjes look
2,5 dl room
150 gr Gruyerèkaas

Bereidingswijze

Neem rode bieten van gelijke grootte.

Stoom ze ongeveer 30 minuten en laat afkoelen.

Schil en snijd de zoete aardappel in schijfjes van ½ centimeter.

Maak je handen nat en pel de rode bieten. Snijd ze op een natte plank in schijven van ½ centimeter om te veel kleur op de plank en handen te voorkomen.

Schik de rode biet en zoete aardappel afwisselend in een ovenschotel. (Ik gebruikte er een van 25 centimeter.)

Warm de room lichtjes op. Mix de room, Gruyerèkaas, look en kruiden onder elkaar met een staafmixer.

Giet over de groenten.

Bak gedurende 25 minuten op 195 °C tot je een mooi gekleurde korst krijgt.

Heerlijk als extra groenten bij een vlees- of gevogeltegerecht.

Partners

Met dank aan Kenwood.

Ja, de gratin kan van tevoren worden gemaakt en bewaard worden in de koelkast voordat het wordt gebakken. Houd er rekening mee dat de kooktijd in dit geval iets langer kan zijn.

Het is niet noodzakelijk, maar het kan de kooktijd van de gratin verkorten als de groenten vooraf zijn voorgekookt.