Groene salade met wakamé en boontjes
Ingrediënten (4 personen)
200 g prinsessenboontjes
200 g veldsla
70 g wakamé
1 el sesamolie of notenolie
3 el olijfolie
2 el sesamzaad, gegrild
Instructies
Wakamé heeft een delicate en wat zoetige smaak, vergelijkbaar met die van oesters. Bovendien is de zeesla heel gezond en zou ze de verbranding van vetweefsel stimuleren. Need I say more?
Blancheer de boontjes kort. Zorg ervoor dat ze nog wat knapperig zijn. Laat ze schrikken onder koud water om hun mooie groene kleur te behouden. Dep ze droog met een handdoek.
Was ondertussen de veldsla en spoel de wakamé grondig af onder koud stromend water. Als je gedroogde wakamé gebruikt, laat die dan eerst zwellen in water.
Doe de boontjes, de veldsla en de wakamé in een kom.
Maak een dressing met de sesamolie, de olijfolie en het sesamzaad en verdeel die over de salade.
Tip
Een beetje limoensap of lichte soyasaus is hier zeker toegestaan.
Het is aan te raden om de salade kort voor het serveren te maken zodat het knapperig blijft.
Dit hangt af van de dikte van de boontjes, maar over het algemeen duurt het ongeveer 5-10 minuten om de boontjes gaar te koken.
Je kunt bijgerechten serveren zoals gegrilde vis, kip of tofu bij deze groene salade.