Gepekelde winterknolletjes – Hoofdgerecht 1/4

Gepekelde winterknolletjes, mmm! Ik hou van iets krokant en een beetje zoetzurig bij mijn gerechten. Stoom de knolletjes kort, doe er nonchalant een goede dressing over en done. Staat trouwens supermooi op tafel.

Ingrediënten winterknolletjes (8 personen)

3 raapjes
2 koolrabies
6 aardperen
2 boterrapen
2 peterseliewortels
1 bot radijsjes

Ingrediënten dressing

6 el appelazijn
1 el mosterdzaad
4 el Mirin
pezo

Bereidingswijze groenten

Schrob de groenten en laat de steeltjes eraan.

Snijd alle groenten, behalve de radijs, in 4 of 6 zodat je stukken van ongeveer gelijke grootte hebt.

Stoom ze samen al dente en laat afkoelen.

Was de radijsjes, laat de staartjes en het steeltje eraan en snijd ze doormidden.

Bereidingswijze dressing

Plet het mosterdzaad in de vijzel.

Meng met de appelazijn, Mirin, peper en zout in een grote kom.

Voeg de radijsjes en de gestoomde, afgekoelde groenten toe en schud op.

Serveertip

Dien op in weckpotten.

Partners

Met dank aan Kenwood.