Gepekelde winterknolletjes
Gepekelde winterknolletjes, mmm! Ik hou van iets krokant en een beetje zoetzurig bij mijn gerechten. Stoom de knolletjes kort, doe er nonchalant een goede dressing over en done. Staat trouwens supermooi op tafel.
Ingrediënten winterknolletjes (8 personen)
3 raapjes
2 koolrabies
6 aardperen
2 boterrapen
2 peterseliewortels
1 bot radijsjes
Ingrediënten dressing
6 el appelazijn
1 el mosterdzaad
4 el Mirin
pezo
Bereidingswijze groenten
Schrob de groenten en laat de steeltjes eraan.
Snijd alle groenten, behalve de radijs, in 4 of 6 zodat je stukken van ongeveer gelijke grootte hebt.
Stoom ze samen al dente en laat afkoelen.
Was de radijsjes, laat de staartjes en het steeltje eraan en snijd ze doormidden.
Bereidingswijze dressing
Plet het mosterdzaad in de vijzel.
Meng met de appelazijn, Mirin, peper en zout in een grote kom.
Voeg de radijsjes en de gestoomde, afgekoelde groenten toe en schud op.
Serveertip
Dien op in weckpotten.
Partners
Met dank aan Kenwood.