Groene gazpacho met feta
Zon of geen zon, dit geeft een zalig lentegevoel!
Romig, toch fris en met die feta en munt erbij, is het pas helemaal af!
INGREDIËNTEN (VOOR 12 TASJES)
Gazpacho:
1 komkommer
4 lente uitjes
½ groene paprika
1 groen pepertje
1 avocado
250 gr. Griekse yoghurt
2 tenen look (of poeder als je gevoelig bent )
2 el limoensap
2 el witte wijn azijn
400 ml koud water
pezo
4 el olijfolie
Fetacrème:
100 gr. feta
2 el zure room
2 el melk
zwarte peper
Garnituur:
2 el olijfolie
1 tl piment d’espelette
paar blaadjes munt
150 gr. handgepelde garnalen
BEREIDINGSWIJZE
Gazpacho:
Was de groenten en kruiden
Doe alles voor de gazpacho in grof gesneden in de blender.
Laat draaien tot een zijdezachte textuur.
Heb je enkel staafmixer : zeef dan eventueel door.
Houd koel in koelkast.
Fetacrème:
Plet de feta in een diep bord , roer er de melk en zure room door, kruid met verse peper.
Het moet licht vloeibaar zijn
AFWERKING
Giet de gazpacho in koude kommetjes, verdeel er een eetlepel fetacrème en de garnalen over
Versier met fijngesneden munt, enkele druppeltjes olijfolie en snuifjes piment d’espelette.
Ja, gazpacho moet gekoeld worden voordat je het serveert. Zet het minstens een uur in de koelkast om het lekker koud te maken.
Ja, je kunt de gazpacho van tevoren maken en in de koelkast bewaren. Het is zelfs beter om het een paar uur of een nachtje te laten rusten, zodat de smaken goed kunnen mengen.
Ja, je kunt de feta weglaten als je een veganistische variant wilt maken of als je niet van feta houdt. Je kunt het eventueel vervangen door een andere kaassoort of zelfs wat geroosterde pijnboompitten voor extra textuur.