Zalmtartaar met krokante knolselder en mierikswortel

Tartaar van zalm, krokante knolselder en een pittige mierikswortelolie. Dresseer alles royaal op een schotel. Dit voorgerecht zet je midden op tafel om te delen met je gasten.

Ingrediënten (8 personen)

800 g haasje van wilde zalm (zonder graten en zonder vel)
1 rode ui
peper van de molen
fleur de sel
zeste van 1 citroen

Ingrediënten knolselder met mierikswortelolie

sap van 1 citroen
1 kl mierikswortelpasta (uit een potje)
peper van de molen
snuifje fleur de sel
3 el zonnebloemolie
400 g knolselder

Ingrediënten afwerking

1 bot kervel
1 el sesamzaad

Bereidingswijze zalmtartaar

Verwijder de bruine delen van de zalm en controleer op graten.

Snijd fijn: eerst in lapjes, dan in reepjes en vervolgens in blokjes.

Snijd 1 rode ui fijn en meng.

Kruid stevig met peper en voeg zeste van 1 citroen en zout toe.

Meng goed onder elkaar.

Zet in de koelkast met keukenfolie over. De tartaar moet heel koud opgediend worden.

Bereidingswijze mierikswortelolie

Meng het sap van 1 citroen, de mierikswortelpasta, peper, zout en zonnebloemolie onder elkaar.

Bereidingswijze knolselder

Snijd de knolselder in fijne schijfjes (met een mandoline) en snijd daarna in julienne.

Meng de julienne van knolselder onder de mierikswortelolie.

Afwerking

Schep de tartaar op een mooie grote schotel. Probeer het zo egaal mogelijk te verdelen.

Leg de knolselder er nonchalant op en werk af met kervel en sesamzaad.

Zet de schotel met enkele bordjes en bestek op tafel en serveer aan je gasten of laat hen zelf hun gang gaan. Jij kent ze het beste.

Partners

Met dank aan Kenwood.