Apero feestplank met cashew tahin-kruidendip

Ingrediënten

Verschillende soorten harde groenten zoals:
Rode biet
Broccoli
Bloemkool
Sugar snaps
Boterraap
Selder
Venkel
Winterwortels
Aardpeer

Voor de dip:
180 g cashewnoten, 1 uur lang geweekt in warm water
5 el tahin
Twee handvol verse kruiden naar smaak: munt, koriander, peterselie, basilicum, dille, dragon
Sap van 1 limoen
1 teen look
Peper en zout
Water om te verdunnen

Bereidingswijze

Schrob de groenten goed, hou de schil er aan.

Snij alle groenten in hapklare stukken.

Leg in het stoommandje en stoom 4 min op 100°, zorg ervoor dat de groenten al dente zijn.

Laat afkoelen.

Doe alles voor de dressing in een cutter.

Cutter tot een gladde massa.

Kruid goed bij met peper en zout.

Serveer bij de groenten.

Partners

In samenwerking met AEG.