Hummus van rode bonen

Ingrediënten (voor 1 portie)

400 g rode bonen (uit blik, liefst biologisch)
2 takjes verse oregano
5 eetlepels olijfolie
75 g feta
enkele eetlepels water of bouillon (eventueel)
1 eetlepel citroensap
peper en zeezout

Instructies

1. Spoel de rode bonen goed af in een vergiet.
2. Doe de rode bonen, de blaadjes van 1 takje oregano, de olijfolie en de feta in een blender en mix. Houd eventueel wat feta apart om de hummus af te werken.
3. Voeg wat water of bouillon toe, als de hummus niet smeuïg genoeg is.
4. Werk af met het citroensap.
5. Kruid met peper en zeezout.
6. Werk af met stukjes feta en plukjes oregano.

Dit recept is afkomstig uit het boek “Op de groei 1“.

Tips

De feta maakt de hummus waarschijnlijk iets droger, dus voeg gerust iets meer water (of bouillon) toe.

Gebruik alleen de blaadjes van de oregano. Je kunt ook gedroogde oregano gebruiken, maar de hummus ziet er kleurrijker uit met verse.