Rijstpap

  • 30min
  • 4P
  • Easy

Een kommetje lauwe rijstpap met bruine suiker op, meest nostalgische ever toch! Het is vooral de flashback naar mijn grootmoeders, die geduldig in de dampende pot stonden te roeren terwijl je het tikken van de klok hoorde. Fantastisch toch hoe zo een simpel gerecht met een paar basic ingrediënten zoveel liefde kan tonen, love it!

Ingrediënten

1 l volle melk
125 g dessertrijst of ronde rijst
1 vanillestokje
50 g suiker

Afwerken met kinnekessuiker

Bereidingswijze

Zet de melk met de rijst en uitgeschraapte vanillestok op het vuur en laat opkoken.

Eens het kookt, vuur wat verlagen en blijven roeren tot het is ingedikt.

Na 20min ongeveer de suiker eronder roeren.

Verdelen in kommetjes en afwerken met bruine suiker.

Probeer daar nu maar eens van af te blijven. 🙂

Ik eet ze toch het liefst lauw haha!

Rijstpap kan in een afgesloten container in de koelkast worden bewaard voor maximaal 3 dagen.

Voor rijstpap worden meestal ronde of middellange korrelrijstsoorten gebruikt, zoals Arborio of Bomba rijst.

Rijstpap kan worden gegarneerd met verschillende toppings, zoals kaneel, bruine suiker, fruit, jam, noten of slagroom.