Mosselen met curry roomsausje
Smaakvolle mosselen in een handomdraai, wat wil je nog meer… Je mengt mosselen met je favoriete smaken, steek ze in de fryer, meer is er niet aan. Een paar minuten later een verse schaal smaakvolle mosselen! Tegen dat je eerste portie op is, zijn de 2de portie warme mosselen net weer klaar!
Ingrediënten (voor 2 personen - voorgerecht)
1 kg mosselen, schoongemaakt
1 gele ui
2 teen look
Peper en zout
2 el pastis
½ bot bieslook
1 el olijfolie
100 ml kippenbouillon
1 kleine venkel
Sausje:
½ bot bieslook fijn gesneden
150 ml room
Peper en zout
1 kl curry poeder
1 kl mosterd
Bereidingswijze
Zet de mosselen even onder in koud water, spoel ze grondig uit, verwijder de mosselen die niet meer perfect sluiten, giet af en leg in een kom.
Snij de venkel in kleine blokjes, de ui in sneetjes en rasp de look, meng alles met de olijfolie en kruiden onder de mosselen in de kom.
Verdeel de helft hiervan in de bakschaal, voeg de helft van de bouillon bij en 1 goeie eetlepel pastis.
Gaar 10 minuten op 200°, roer tussenin even op.
Meng intussen alle ingrediënten voor de mosselsaus onder elkaar.
Giet de mosselen in een schaal en druppel de curry room saus erover en wat fijn gesneden bieslook.
Herhaal met de andere portie mosselen.
Partners
In samenwerking met Philips.
Een verse mossel heeft een gesloten schelp. Wanneer de schelp open is, tikt u er even tegenaan. Als de mossel dan niet meteen sluit, is hij waarschijnlijk niet meer goed en kunt u hem beter weggooien.
Als een mossel niet open is gegaan tijdens het koken, dan kun je deze beter weggooien. Het kan namelijk betekenen dat de mossel niet goed meer is en dan kan het eten ervan leiden tot gezondheidsproblemen.