Feestelijke handhapjes

Deze handhapjes brengen er meteen de sfeer in! Leuk om op het moment te maken – het oog wilt ook wat – en zeker een receptje om je vingers bij af te likken.

Ingrediënten

500 g bloemaardappelen
klontje boter
1 grote zoete ui
1 tl sherryazijn
pezo
1 potje zure room
scheutje melk

Garnituur

1 potje zalmeitjes
100 g handgepelde garnalen
1 el bestomaatjes (bijvoorbeeld Tomberry)
enkele takjes dille
1 citroen

doekje en plateau
een klein pincetje of vorkje om garnituur mee te leggen

Bereidingswijze

Schrob de aardappelen schoon en stoom ze in de pel.

Schil de ui en snij fijn. Stoof zacht in lichtgekleurde boter en blus met scheutje azijn.

Verminder het vuur en laat 5-tal minuutjes kleuren met deksel. Voeg eventueel een scheutje water toe als het te droog wordt.

Pel de aardappelen.

Voeg 2 el zure room toe aan de uien, meng en giet in de cutter.

Voeg de gepelde aardappelen toe in stukjes en cutter tot een gladde saus, waar je dotjes mee kan spuiten. Voeg eventueel een scheutje melk toe.

Doe de aardappelcrème in een spuitzakje en houd lauw.

Verfris je hand met een halve citroen en wrijf droog met een doekje.

Spuit een dotje in verlengde van de duim.

Afwerking

Voor de volwassenen: versier met zalmeitjes, bestomaatjes en dille.

Voor de kindjes: versier met garnaal en tomaatjes.

Laat je gasten alles in één keer ophappen en geef de spuitzak zeker eens door.

Ambiance verzekerd!

Partners

Met dank aan Kenwood en Mamuli.