Garnalencocktail

  • 25min
  • 4P
  • Easy

Een klassieke garnalencocktail blijft zeer feestelijk! Super simpel en zeer lekker! Tijdens de feestdagen mag deze zeker een plaats op je menu krijgen. Je maakt er altijd mensen blij mee.

Ingrediënten (voor 4 personen)

4 grote scharreleieren
1 groene kropsla
20-tal kerstomaatjes
300 g handgepelde garnalen
2 citroenen

Cocktailsaus

Bereidingswijze

Pluk de slabladeren, was en zwier ze. Doe dit heel voorzichtig zodat de bladeren volledig en mooi blijven.

Kook de eieren 10 min en leg ze 10 min in een grote kom ijskoud water.

Leg de kerstomaatjes in een kom, giet er kokend water over en laat 2 min staan.

Spoel ze met koud water en schil ze, hou ze apart.

Verdeel de sla over mooie schaaltjes of glazen, daarop de tomaatjes en daarop de garnalen.

Werk af met een gulzige lepel cocktailsaus.

Duw de dooier en eiwit apart door een zeef zodat je een fijne textuur krijgt, of stamp ze fijn met een vork, meng fijngestampte dooier en eiwit onder elkaar en verdeel over de schaaltjes.

Serveer met extra cocktailsaus aan tafel en partjes citroen.

Verwijder eerst de kop van de garnaal. Pak de pootjes vast en trek deze eraf. Vervolgens kun je de schaal eraf halen en de staart verwijderen.

Ja, je kunt diepvriesgarnalen gebruiken. Laat de garnalen eerst ontdooien voordat je ze kookt.

Ja, het is het lekkerst om de garnalencocktail gekoeld te serveren. Bewaar de cocktail en de garnalen tot serveren in de koelkast.

Serveer de garnalencocktail bijvoorbeeld als voorgerecht of als onderdeel van een buffet. Het is lekker met wat stokbrood of toast erbij.