Duchesse aardappelen
Deze schattige gespoten patatjes maken elk gewoon gerecht onmiddellijk feestelijk. Je kan ze ook op witloof, hespenrolletjes, vispannetjes en andere zaligheden gebruiken!
Ingrediënten (voor 4 personen)
750 g loskokende aardappelen
50 g boter
3 dooiers
Peper, zout en muskaatnootrasp
Getand spuitmondje en spuitzak
Bereidingswijze
Schil de aardappelen en stoom ze gaar, duw ze door een pureeknijper in een kom of stamp heel fijn met pureestamper zodat je geen klonters meer hebt anders kan je geen mooie torentjes spuiten, door je passe-vite halen kan ook.
Meng er de boter in blokjes, dooiers, peper zout en muskaatnoot goed onder, klop even stevig onder elkaar, proef en kruid eventueel bij.
Steek de spuitmond in de spuitzak en duw goed aan.
Steek de spuitzak eventueel in een maatbeker als je dit makkelijker vindt om te vullen.
Teken eventueel 8 cirkels van ongeveer 7 cm diameter op onderkant van bakpapier, dan kan je de hoopjes mooi verdelen.
Spuit torentjes op elke cirkel.
Bak 10-15 min in de oven op 190°, serveer onmiddellijk.
Als ze uit koelkast komen bak je ze op wat lagere temperatuur, een 20-tal minuten zodat ze mooi warm zijn binnen ook.
Ja, u kunt de aardappelpuree tot een dag op voorhand maken en in de koelkast bewaren.