Vegan glutenvrije chocolate chip cookies

  • 10-12 stuks
  • Easy

Heerlijke guilty-free chocolate chip koekjes als tussendoortje of voor in de brooddoos. Zonder geraffineerde suikers en lactose, maar met veel vezels en het allerbelangrijkste: keilekker! Is da niet tof? 🙂

Ingrediënten (voor 10 à 12 stuks)

200 g amandelbloem
45 g fijne kokosbloem
1 tl baking soda
1 tl fleur de sel
1 kl vanilla essence
60 ml kokosolie gesmolten, niet warm
60 ml ahornsiroop
1 handvol donkere chocolade druppels min 70%

Bereidingswijze

Meng alle droge ingrediënten in een kom.

Meng de siroop in de kokosolie met de vanille essence en voeg dit mengsel bij de droge ingrediënten, meng tot alles aan elkaar hangt.

Je kan het deeg met ijsschep in gelijkmatige porties scheppen, druk de balletjes deeg goed vast tussen 2 handen, het is normaal dat het wat kruimelt.

Vorm cookies op een bakplaat met bakpapier.

Bak 8 tot 10 minuten aan 175°.

Laat even afkoelen en geniet.

Heb je dit recept nagemaakt en was het lekker? Deel het dan zeker op Instagram met @sofiedumontchef! Dat vind ik superleuk! Smakelijk.