Vegetarische hapjes

  • 20 min
  • 4P
  • Easy

Lekkere aperitiefhapjes serveren, helemaal vegetarisch, dat kan zeker!  Een selectie krokante groenten, krokante vegetarische nuggets met dip van geroosterde pompoen en groentesticks gepimpt met hummus, het feestje kan beginnen!

Ingrediënten voor 4 personen:

1 doosje vegetarische nuggets
1 doosje groentesticks

Geroosterde pompoemdip:

500g pompoen in stukjes gesneden
Peper
Zout
2 el olijfolie
1 kl lookpoeder
1 el pompoenpitten
1 el tahin
Sap van 1 citroen
5 blaadjes salie fijngesneden

250 g hummus van kikkererwten
1 bakje cressonnette
1 el granaatappelpitjes

Extra’s op de plank:
Bloemkoolroosjes
Radijzen
Mini komkommers
Kerstomaatjes
Selder stengels

Vul gerust aan en serveer de rest van de hummus er ook bij

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 200°

Was de groenten en snij in hapklare stukjes, verdeel op schotel.

Schil de pompoen en snij in stukjes. Verdeel op een bakplaat en kruid met peper, zout en lookpoeder. Besprenkel met olijfolie, meng onder elkaar en laat 20-25 min roosteren tot ze zacht en gekleurd zijn.

Doe in een cutter en mix fijn met de tahin, citroen en scheutje water tot je de gewenste dikte hebt bereikt. Doe de dip in een schaaltje en werk af met olijfolie en leg er de nuggets rond.

Verwarm de vegetarische nuggets en groentesticks zoals vermeld op de verpakking in de oven, airfryer of in de pan.

Eens gaar, doe je de hummus in een spuitzak en dresseer je dotjes erop, werk af met granaatappelpitjes en takjes cressonnette.

Partners

In samenwerking met IGLO GREEN CUISINE

Heb je dit recept nagemaakt en was het lekker? Deel het dan zeker op Instagram met @sofiedumontchef! Dat vind ik superleuk! Smakelijk.