Gepofte zoete aardappel met krokante kikkererwten en yoghurtdressing

  • 35min
  • 4 (voorgerecht)
  • Easy

Ingrediënten (voor 4 personen, als voorgerecht)

3 ongeschilde zoete aardappelen (even groot)
1 el olijfolie
Pezo
Lookpoeder
1 blik kikkererwten
1 tl paprika (mag ook gerookt zijn)
1 el olijfolie

Voor de dressing :

125 g yoghurt
2 el geraspte kaas
Mosterd
Sap v ½ citroen
Pezo

Voor de garnituur:

2 jonge uitjes fijngesneden

Bereidingswijze

Snij de zoete aardappelen in de helft en smeer in met olijfolie, kruid met pezo.

Besprenkel de kikkererwten met olijfolie en paprikapoeder.

Voeg alles samen in de Airfryer en bak voor 25 minuten aan 200°

Voeg de yoghurt en mosterd samen.

Rasp de kaas erover en besprenkel met het citroensap, peper en zout.

Schep de gepofte zoete aardappelen en kikkererwten op een bord en schep de dressing erover.

Werk af met fijn gesneden ui.

Partner

In samenwerking met Philips

Spoel de kikkererwten goed af en dep ze droog met een keukenpapiertje voor je de kruiden erop doet.

Je kunt gepofte zoete aardappel als hoofdgerecht serveren met een frisse salade en eventueel nog wat brood. Het kan ook als bijgerecht geserveerd worden bij bijvoorbeeld gegrilde kip of vis.