Zalm met parmezaan-kruidenkorst, asperges en zoete aardappel
Knapperig geroosterde asperges, zachte zoete aardappel en een sappig stuk zalm onder een kruidenkorst: een heel lekkere manier om extra veel vis te eten, en het is gewoon super handig en makkelijk in één kom klaar te maken. En zeg eens, wie wil dit niet, snel makkelijk én gezond?
Ingrediënten (voor 4 personen)
4 zalmfilets zonder vel of graten
20 g fijngesneden peterselie
30 g hazelnoten (geroosterd)
40 g Parmezaanse kaas
2-3 takjes oregano
Rasp van 1/2 citroen
Peper en zout
1 kl mosterd
250 g groene asperges
2 grote zoete aardappelen
Dressing:
½ rode ui fijn gesneden
½ bieslook fijngesneden
1 kl honing
6 el koolzaadolie
3 el appelazijn
Peper en zout
Cressonnette om af te werken
Bereidingswijze
Schil de zoete aardappel en snij in blokjes, besprenkel met koolzaadolie en rooster ze 12’ aan 180°.
Mix alles van de kruidenkorst onder elkaar, dep de zalmfilet droog, kruid met peper en zout en druk de kruidenkorst mooi egaal op de zalm en leg deze op de zoete aardappel.
Snij de onderkant van de asperges en snij ze in schuine stukken en besprenkel met wat koolzaadolie en kruid met peper en zout.
Leg in het bakaccessoire bij de geroosterde aardappel en zalm.
Bak 12 à 15 minuten aan 160° (naargelang de dikte van de filet).
Maak ondertussen de vinaigrette. Meng alles onder elkaar.
Schep zalm en groenten uit op de borden en werk af met de vinaigrette en een hoopje gewassen cressonnette.
Varieer zeker met andere variëteiten vis, in filet zonder graten, en witte asperges i.p.v. groene.
Partners
In samenwerking met Philips.
Ja, je kunt de zoete aardappel en asperges van tevoren bereiden. De zalm moet echter vers worden gebakken voor het beste resultaat.
Ja, dit recept kan ook met andere soorten vis worden gemaakt, zoals kabeljauw, heilbot of zeebaars. Het is wel belangrijk om te letten op de dikte van de visfilet en de baktijd aan te passen indien nodig.